Read the kungfu novel
dubai.MyForum.ro
Acest forum este pentru cei ce iubesc si cei ce doresc sa afle mai multe informatii despre Emiratele Arabe Unite.Impartaseste cu noi gandurile si experientele tale petrecute in Sahara!This is the right place if you love everything about UAE.
The time now is Sun Oct 11, 2026 6:20 pm

Sunt in Dubai de 5 zile....caut cazare, plssss
Goto page 1, 2

Reply to topic    dubai.MyForum.ro Forum Index -> DISCUTII
View previous topic :: View next topic  

Author Message
wanna_oana
Watcher
Watcher

PostPosted: Mon May 26, 2008 3:09 pm    Post subject: Sunt in Dubai de 5 zile....caut cazare, plssss Reply with quote

M-am angajat la o firma din Dubai care imi promisese cazare, ei s-au tinut de cuvant insa nu au precizat cat de departe este locul cu pricina, asa ca ma gasesc in postura de a cheltui aproape tot salariul pe transport. Am incercat sa-mi gasesc cazare mai aproximativ dar toti cer plata in avans pe 1 an de zile, fapt care imi este imposibil.
Ma poate ajuta cineva? Un sfat?
Ma asteptam la cu totul altceva cand am ajuns aici: citisem pe deosebite site-uri ca mancarea e f ieftina, dar nu e asa deloc, telefonul este f scump, transportul de asemenea.... ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi care sa ma ajute sa supravietuiesc... nu as vrea sa renunt asa rapid si in plus angajatorul mi-a luat pasaportul si nu prea pot sa plec, chiar daca as vrea.
Va multumesc
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

Author Message
wanna_oana
Watcher
Watcher

PostPosted: Wed May 28, 2008 9:01 pm    Post subject: Multumesc ptr raspuns Reply with quote

Locuiesc la International City Dana 2
Back to top

Author Message
Cristin
Moderator
Moderator
Cristin

PostPosted: Thu May 29, 2008 10:48 am    Post subject: Reply with quote

Buna Oana, imi pare rau pt ce ti sa intamplat, dar exact cum a spus si Sara nu esti întâia si nici ultima care pateste acest lucru.... oricum sper ca in curand sa ne dai vesti mai bune..
Pentru gasirea unui apartament incearca sa cauti in ziarul Al Khaleej, si cel mai bine ar fi sa imparti apartamentul cu cineva ca sa nu platesti tu singura intreaga chirie a apartamentului, cauta in ziare cel mai bine.

Succes si asteptam sa ne dai vesti bune :clover:
Back to top
View user's profile Send private message

Author Message
iubamea
New Member
New Member

PostPosted: Thu May 29, 2008 10:52 am    Post subject: Reply with quote

Draga Oana,
Cine este raspunzator cu plata pentru: Cazare si Transport> tu sau angajatorul? Unde lucrezi exact?
Iti sugerez sa urmezi sfatul Sarei si iti doresc din tot sufletul sa gasesti ceva convenabil si potrivit gustului tau. In legatura cu pasaportul: este ilegal ca angajatorul sa detina pasaportul angajatului, exceptie facand companiile din Free Zone, unde numai investitorii au dreptul sa-si pastreze pasapoartele. Desi este ilegal, multi localnici practica lucrul acesta, pentru că considera ca este cel mai sigur mod de a-si controla subalternii.
Draga mea, te rog nu dispera si pastreaza-ti calmul(chiar daca este greu),cauta sa te organizezi cat mai bine. La inceput e natural sa ai un soc privind preturile; nefiind inca familiarizata cu locurile, ai tendinta sa te invarti doar in locatiile turistice.Iti garantez, ca odata ce o sa te obisnuiesti cu noul tau stil de viata, o sa ai sansa sa iti faci cumparaturile pentru un pret chiar mai mic decat acasa. Dupa parerea mea, convorbirile telefonice Dubai-Romania sunt mult mai ieftine decat vice-versa. Personal, folosesc msm-ul in fiecare zi. Pentru cazare poti verifica: http://www.gnads4u.com/properties ; alege "sharing accommodation".
Iti doresc mult succes si toate cele bune. Sper sa revii cu vesti bunicele Smile[/url]
Back to top

Author Message
wanna_oana
Watcher
Watcher

PostPosted: Thu May 29, 2008 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

iubamea wrote:
Draga Oana,
Cine este raspunzator cu plata pentru: Cazare si Transport> tu sau angajatorul? Unde lucrezi exact?
Iti sugerez sa urmezi sfatul Sarei si iti doresc din tot sufletul sa gasesti ceva convenabil si potrivit gustului tau. In legatura cu pasaportul: este ilegal ca angajatorul sa detina pasaportul angajatului, exceptie facand companiile din Free Zone, unde numai investitorii au dreptul sa-si pastreze pasapoartele. Desi este ilegal, multi localnici practica lucrul acesta, deoarece considera ca este cel mai sigur mod de a-si controla subalternii.
Draga mea, te rog nu dispera si pastreaza-ti calmul(chiar daca este greu),cauta sa te organizezi cat mai bine. La inceput e natural sa ai un soc privind preturile; nefiind inca familiarizata cu locurile, ai tendinta sa te invarti doar in locatiile turistice.Iti garantez, ca odata ce o sa te obisnuiesti cu noul tau stil de viata, o sa ai sansa sa iti faci cumparaturile pentru un pret chiar mai mic decat acasa. Dupa parerea mea, convorbirile telefonice Dubai-Romania sunt mult mai ieftine decat vice-versa. Personal, folosesc msm-ul in fiecare zi. Pentru cazare poti verifica: http://www.gnads4u.com/properties ; alege "sharing accommodation".
Iti doresc mult succes si toate cele bune. Sper sa revii cu vesti bunicele Smile[/url]

Multumesc mult ptr raspunsuri:)

Contractul suna ceva de genul: 822 dolari salariul de baza+ 410 dolari bonus dupa primele 2 luni, + 383 dolari cazare +164 dolari transport. Deocamdata nu m-am acomodat, incerc sa gasesc un loc unde sa manac in afara de Mc ptr ca si asta devine scump, gandindu-ma cati bani imi mai raman dupa ce dau pe taxi.
Daca mai aveti sfaturi , va rog....
Back to top

Author Message
iubamea
New Member
New Member

PostPosted: Fri May 30, 2008 8:45 am    Post subject: Reply with quote

Oana, sunt atatea intrebari de pus!
Cu MC, ar necesită sa incetezi, first: nu e sanatos si second: e scump.
Sunt restaurante care ofera bufet suedez pt.20- 30 dhs ex. Asian Palace Restaurant, Golden Fork Restaurant. Sunt lanturi care au peste 30 de locatii, fiecare, in tot Dubaiul. Ai posibilitatea sa gatesti acasa? Locuiesti singura? Unde lucrezi exact(te-am mai intrebat, dar nu mi-ai raspuns)?
Locul unde locuiesti e foarte dragut, dar ai dreptate, pentru moment e in mijlocul desertului. Raspunde-mi la doua intrebari:
Unde lucrezi, zona exacta?
Ai permisiunea sa-ti schimbi locul de cazare, unde vrei?
Astept rasp.
Te rog nu te pierde cu firea, fiecare problema are rezolvare. ok?Smile
Back to top

Author Message
wanna_oana
Watcher
Watcher

PostPosted: Fri May 30, 2008 5:56 pm    Post subject: Reply with quote

iubamea wrote:
Oana, sunt atatea intrebari de pus!
Cu MC, ar trebui sa incetezi, first: nu e sanatos si second: e scump.
Sunt restaurante care ofera bufet suedez pt.20- 30 dhs ex. Asian Palace Restaurant, Golden Fork Restaurant. Sunt lanturi care au peste 30 de locatii, fiecare, in tot Dubaiul. Ai probabilitatea sa gatesti acasa? Locuiesti singura? Unde lucrezi exact(te-am mai intrebat, dar nu mi-ai raspuns)?
Locul unde locuiesti e foarte dragut, dar ai dreptate, pentru moment e in mijlocul desertului. Raspunde-mi la doua intrebari:
Unde lucrezi, zona exacta?
Ai permisiunea sa-ti schimbi locul de cazare, unde vrei?
Astept rasp.
Te rog nu te pierde cu firea, fiecare problema are rezolvare. ok?Smile

Nu locuies singura, e un ap cu 2 camere ptr 5 persoane unde se tot perinda lumea, in fiecare zi vine si pleaca cate cineva, daca gasesc unde sa ma mut , angajatorul chiar imi recomanda.Lucrez ptr Magrabi Optical, ca Senior Sales executive.Unde lucrez întocmai nici eu nu stiu ptr ca au f numeroase magazine si o data la 2 zile ma duc in alt magazin.
Multumesc ptr pontul cu mancarea , o sa incerc si acolo.
Sincer eu as vrea acasa si nu stiu cum sa fac sa plec, sa-mi iau pasaportul. Sefii mei tot imi spun ca vad in mine viitorul sef, dar am colegi care muncesc de 6 ani si cu greu au mai obtinut cate o marire de salariu dar nimic semnificativ.Nu vad nici un viitor acolo si eu am plecat din Romania in speranta sa gasesc ceva mai bun.
Pupici
Back to top

Author Message
Cristin
Moderator
Moderator
Cristin

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

Oana , asteptam raspunsul tau....ce ai facut pana la urma, ai reusit sa gasesti ceva?
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Mon Jul 21, 2008 6:49 pm    Post subject: niste indrumari ,informatii mi=ar atașează bine.... Reply with quote

buna! sunt si eu membra incepand de azi..mi-au placut discutiile si mai ales faptul ca oameni aflati in impas au fost indrumati pe acest forum....imi place sara in special.
as dori si eu sa intreb cate ceva,dat fiind ca ma gandesc serios ca prin sept sa merg in dubai unde ma va astepta un prieten,insa nici el demult ajuns acolo.sederea mea acolo este pe perioada nedeterminata,in functie de cat imi va fi de bine...sau rau : :hmmm: ...cele citite aici m-au incurajat .
cum as putea ajunge acolo dar in ideea de a nu fi nevoita sa ma intorc in 1-2 sapt. excursia turistica am inteles ca se exclude din start căci esti obligat sa te intorci odata terminata perioada ei...am inteles ca ar fi o solutie cu susținerea unui asa zis "sponsor" care in schimbul unei sume de bani iti va obtine acolo viza ..o viza de vizita ..de munca...nu stiu exact...modalitate legala din cate stiu si sigura.apoi ar mai fi obtinerea unui contract de munca,dar asta banuiesc ca ar necesită sa se intample aici..adica cum am citit ,o tipa a sustinut un interviu cu un cetatean arab,angajator...
a doua chestiune ...mie mi=ar placea f mult sa lucrez ca si instructoare de aerobic sau fitness ....insa nu am o diploma sau certificat in aceste sens...doar ceva experienta (imi place mult sportul) ,adica 7 ani am facut aerobic in mod constant si imi place mult ,gandidu-ma sa obtin o diploma in acest sens...de preferat internationala...sau ma rog ,care sa-m garanteze obtinerea unui asemenea job acolo....as aprecia daca mi-ati putea zice ceva info legat de acest lucru ...ca de ex daca se fac pregatiri pt a obtine asa ceva,daca e greu....poate si cat m-ar costa si ar dura....si daca bineneteles exista o cerere pt întocmai job.altfel chiar nu vad de unde as putea afla o info de genul....
eu am terminat colegiul de turism la cluj insa nu am profesat in domeniu decat vreo 3 luni....deci experienta practica nu prea am...deci as considera si un job in turism insa am necesitate de ceva trainning...exista o sansa pe acest domeniu pt mine?...ma descurc f bine cu engleza.
am lucrat si pe vas de croaziera o perioada ...insa ca si jr. restaurant stewardess si barman....insa nu pot zice ca mi potriveste f bine.....desi ca si job intermediar ar fi o idee....
ar mai fi o intrebare ....poate stiti in romania organizari de interviuri pt dubai....cam cum stau lucrurtile aici,despre ce e vorba?! ar mai mai ok decat sa caut un sponsor?!cred ca v=am bombardat suficient pt inceput .... astept niste info sau sfaturi daca se poate .mersi mult.
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Tue Jul 22, 2008 3:06 pm    Post subject: raspuns pt sara Reply with quote

mersi pt info,sara!
deci,persoana pe care o cunosc a ajuns azi in dubai ,nu are asigurat loc de munca ,sta deocamdata la un hotel...cu toate ca are si prieteni acolo...dar nu vrea sa -i deranjeze stand la ei....mi-a zis ca se asteapta sa -si gaseasca greu un ap de inchiriat ....cica dureaza mult ,plus ca agentia percepe cam jumate din pplata chiriei pe o luna....insa are studii superioare ,plus cambridge certificate....ar vrea sa profeseze ca si teacher.,daca e posibil.stie si engleza si franceza.
zici ca pt a te angaja instructor de aerobic ai nevoe de diplome....eu te intreb daca nu exista un trainning care sa-ti ofere obtinerea unui asemena certificat care sa-ti inlesnesca gasirea unui întocmai post..?!pt ca as fi dispusa sa fac ceea ce e necesar .
daca eu m-as prezenta la ambasada in buc ....imi este garantata obtinerea vizei....sau e in functie de anumite criterii sau noroc?! si cand zici ca biletul prin linia lor de zbor e scump ,la ce suma te gandesti...eu am cautat informativ si variaza f. mult costul....de ex la un zbor cu 2 escale de 16-18 ore ar fi undeva la 300 euro...sil a un zbor cu o escala sau direct de 8 ore...cam 500-600 euro....asa sa fie?!
iti multumesc ca ai raspuns asa de prompt si astept raspunsul tau.sa auzim nu mai de bine!!
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Fri Jul 25, 2008 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

mersi pt raspuns,sara.
da,si eu ma gandesc ca exista asemennea cursuri,pregatiri care sa-ti pune la dispoziție o diploma pt a lucra ca si gym trainer.
prietenul meu e acolo,am vb mult cu el,sta la un hotel momentan dar isi cauta chirie.s=a intalnit deja cu cativa agenti ,insa ofertele primite erau cam nerezonabile, 800 -1000euro pt un ap cu o camera si peste 1200 pt 2 camere.zice ca e prea scump...si mie mi se pare totusi....poate o sa aiba mai mult noroc....daca ai tu vreun tips care ar ajuta in gasirea unei locuinte cu chirie mai ok...te rog zi=mi.si el este singur acolo si usor banuiesc ca nnu e....as vrea sa-l ajut de aici atat cat pot.ar vrea sa lucreze ca si teacher ,are experienta si pregatire ,stie si engleza si franceza sau ca in domeniul sales....daca e posi :-) bil binenteles
zice ca dubaiul e frumos,sprectaculos ...insa e al naibii de cald si ca sunt si restrictii ciudate....cum ar fi showing affection in public....ma rog,asta nu e o problema mare....poate caldura ar fi... :-) .zice ca daca ai bani ,dubai e un loc minunat.
as vrea sa te intreb cam cat ar necesită sa castigam pt a ne putea permite chiria de 1000 ....(.nici nu stiu ce 1000...dolari,euro?!?!) ,sa mananci ,ma rog sa ai o viata ok acolo(nu suntem cheltuitori)...cam cat ar trebui sa fie salariile noastre....
el e de parere ca cel mai bine ar fi sa-i trimit copie dupa pasaport si poza si el imi face rost de viza acolo,cu care ulterior imi pot lua biletul de avion....se poate asa?!
p.s sa fiu cinstita,eu inca nu as pleca inspre dubai pana el nu are un job si un loc unde sa locuiasca....altfel are sa fie mai greu,o sa il incurc mai degraba....
mersi mult si sa ai un weekend frumos! :-)
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Sun Jul 27, 2008 8:49 pm    Post subject: discriminare rasiala?! Reply with quote

mersi pt raspuns sara.
deci 2000 minim pt o persoana ca sa te descurci decent.
as avea o intrebare mai delicata poate: dat fiind ca in dubai convietuiesc oameni de variate rase,religii,culori ale pielii....mi-ai putea zice daca exista discriminare in acest sens in dubai...si spre ce categorie se indreapta in mod special?! si daca rasa iti poate afecta viata acolo,obtinerea unui loc de munca,un salariu mai mic...sau altele.
as aprecia un raspuns in aceasta privinta.
p/s sa ai o saptamana buna! :-)
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Wed Jul 30, 2008 2:10 pm    Post subject: Reply with quote

am auzit ca se aplica o noua lege cu vizele,si anume daca printr0un sponsor reusesc sa obtine visit visa pe 2 luni (pt suma de 400 euro am inteles) ,la sfarsitul acestei perioade trebuie sa plec din dubai si daca vreau sa reaaplic pt o alta viza,dinafara dubaiului.e adevarat?! dar daca imi gasesc job,angajatorul e obligat sa imi faca rost de work visa pe 3 luni valabila (insa tot trebuie sa ies din dubai cat dureaza procesarea noii vize).plus ca am inteles ca angajatorul e obligat sa imi obtina acte pt rezidenta ,deoarece fara rezidenata nu poti lucra mai mult de 3 luni.asa sa fie?!
p.s. te-am intrebat de discriminari pentru că am 2 cunostinte in dubai ,ei fiind innegriti ,si am inteles ca oamenii i privesc nu tocmai elegant si ca si-au gasit f greu de lucru si la un salariu mai mic decat altii.....sunt si negrii discriminati?! nu stiu,mi se pare un fapt f .f urat sa judeci oameni din cauza culorilor pielii sau a religiei.eu am confecționat pe vas de croaziera si am lucrat cot la cot cu vreo 20 de nationalitati ,insa niciodata nu am avut întocmai resentimente fara de nimeni.cine e om e om,cine nu nu.si punct.ce parere ai?!
Back to top

Author Message
Cristin
Moderator
Moderator
Cristin

PostPosted: Fri Aug 01, 2008 2:20 pm    Post subject: Reply with quote

Bine ai venit printre noi Consuela :thumbsup:
Scuze pentru intarziere dar am fost extrem ocupata in ultimile doua luni, si nu prea am avut timp sa fiu aici....
In legatura cu "problema" ta pot sa iti spun ca am vazut pe niste siteuri la noi ca fac angajari in Emirate pentru instructori de fitness, nu mai stiu exact daca pe ejobs, dar am sa ma intersez si am sa iti spun, oricum din cate imi aduc aminte pot sa iti spun sigur ca cereau experienta si atestat in asa ceva....
Ar fi bine sa cauti mai intai aici un job acolo, poate ai noroc si gasesti un contract bun si cine stie poate iti ofera si cazare ma gandesc ca tiar fi mai usor.
O buna idee este si cea de a merge acolo si ati gasi un job acolo dar cam greu cu viza parerea mea...si o sa dureze ceva pana iti vei gasi acel loc de munca....dar poate cine stie.... poate esti norocoasa :-)

Aaaa si ...de ce nu incerci sa iti obtii atestatele de fitness ? tear ajuta mult..
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Fri Aug 01, 2008 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

deci, din punct de vedere legal nu poti sa lucrezi pe perioada cat e valabila visit visa?eu am inteles ca se poate ,dar ca, cand expira visit visa,angajatorul e obligat sa te ajute sa-ti obtii rezidenta.este un demers dificil,ambiguu sau rezidenta se poate obtine usor? practic,depinde de angajator,nu?! daca te vreau sau nu...
am citit undeva un incident la locul de munca care implica o filipineza si o romanca,cum ca romanca lucra la un hotel de mai putin timp decat filipineza si totusi primea cu vreo 300 dh mai mult,adica 1200 dh....mi se se pare teribil de putin,totusi cat vine ...putin peste 200 de euro?! cam asa sunt majoritatea salariilor ?!
p.s. nu cred ca am specificat insa prietenul de care ti-am vorbit si e acolo e obscur .de aceea vroiam sa stiu cat mai mult legat de eventuale discriminari .si-a gasit chirie la 850 de euro....sau dolari,am uitat....insa acum isi cauta de lucru.are studii superioare si i=ar placea sa poata preda matematica,engleza sau economie.a mai lucrat ca si profesor.insa ma intreb daca are sanse sa-si gaseasca un asemenea job...parca ziceai ca sunt destuile si sunt ok platite.daca cumva stii vreun post undeva ,te-as ruga sa ma anunti.iti multumesc inca o data pt raspunsurile tale.sa ai un weekend frumos!
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Fri Aug 01, 2008 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

inca ceva ,te rog.un salariu de 1500 de dolari e considerat slab, bun sau foarte bun?!
Back to top

Author Message
Cristin
Moderator
Moderator
Cristin

PostPosted: Sat Aug 02, 2008 11:39 am    Post subject: Reply with quote

Sunt de acor cu Sara , din cate stiu nu ai voie sa lucrezi acolo pe visit visa( din cate spun ei persona care te invita trebuie sa fie capabila sa plateasca totul pentru tine pe perioada sederii)...Iindienii, pakistanezii si filipinezii au salarii mai mici decat europeni nu inteleg de ce , oricum sa sti ca cele mai mari salarii le au cetatenii emiratelor.

Cunosc pe cineva care a plecat in Dubai cu tourist visa( a plecat cu o agentie de turism pentru o saptamna), sa prezentat la interviu si nu a fost incantata de salariul pe care il ofereau si sa intors inapoi.
Am o prietena care este acolo de cativa ani , lucreaza in domeniul constructiilor, ea este foarte incantata de Dubai, spune ca viata aici e mult mai scumpa decat acolo si ca sa obosnuit cu modul lor de viata, dar si salariul cred ca il are pe masura..
Mai cunosc pe cineva care lucreaza tot in domeniul constructiilor, nu este din romania, si are un salariu de aproape 3500 dhr ( 950 de dolari) dar ei ii platesc si cazarea. Eu cred ca asta este si salariul mediu la ei ...

Totusi mie mi sa pare cam putin 1500 de dolari...

Consuelo am si eu o intrebare sper ca nu te deranjeaza dar .....
Vrei sa te duci acolo pentru bani sau sa fii cu prietenul tau? Sper ca nu am fost prea indiscreta..
Back to top

Author Message
Cristin
Moderator
Moderator
Cristin

PostPosted: Sat Aug 02, 2008 11:54 am    Post subject: Reply with quote

Cauta pe www.bestjobs.ro vezi ca sau postat niste joburi pentru dubai..poate gasesti ceva
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Tue Aug 05, 2008 4:51 pm    Post subject: Reply with quote

buna,cristin.
ideea e ca eu sunt nemultumita de cum decurge viata mea...da,am un apartamnet al meu,un job (afacere de familie...nu ceva "urias" si eu oricum am salariu mic,sincer_).o masina (leasing)...insa am 31 de ani si ma uit putin la ce am realizta eu si la cum e viata mea acum si pur si necomplicat nu imi place ce vad.lipsesc atat de multe,incat lucrurile elemente ce le detin nu inseamana totul .prietenii mei toti sunt ba casatoritimba si=au luat lumea in cap prin alte tari dusi,prcatic am cam ramas all alone si asta ma face mai mult sa realizez ca am trebuință sa prind curaj ,sa imi schimb viata.si deci,ca sa raspund la intrebarea ta,faprtul ca l-am recunoscut pe acest om a venit tocmai intr-un clipă de cumpana al vietii mele,e ca si un impuls dar nu doar atat....si deci ma duc din ambele motive pt mine si pt el,pt noi...(poate ne vom intelege si vom ramane impreuna ,poate nu,dar trebuie sa-mi acord aceatsa ocazie...).viata m-a invatat sa fiu rationala(poate putin prea mult ...)sunt constienata ca nu lumea nu ma astepata cu bratele deschise sa ma tina pe lauri,insa vreau sa incerc ,simt ca trebuie sa fac asta.
daca nu va fi sa fie,atunci casa mea tot aizi o gasasec.
el acum a fost la ceva targ de joburi parca...si si-a plasat cv uri ici colo,e un tip f educat,cu scoala multa ,cunoaste 3 lmbi,si sper sa-si gaseacsa ceva in invatamant cum isi doreste.cat despre mine mi-ar placea ceva in turism,am diploma in domeniu,dar experienta nu prea...si poate daca se poate instructor de aerobic,imi place mult sportul,snowboard si aerobic face de muti ani,insa as avea nevoie sa obtin o diploma presupun.
am inteles ca legile ,regulile se cam schimba des in dubai ,si ca mai nou nu se mai dau visit visa decat pe o luna sau 3,nu si pe 2.si ca ar costa undeva intre 400-850 euro...este adevarat?!
iti multumesc pt comentariu si astept si alte pareri cu mintea deschisa.
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Tue Aug 05, 2008 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

da,m=am gandit sa incerc sa obtin in romania un atestat pt fitnes,aerobic,insa nu am facut-o deoarece ma gandesc ca dureaza ceva timp...iar eu planuiesc sa ajung prin septembire in dubai...de aceea ma gandeam ca daca si in romania exista probabilitatea obtinerii unei asemema diplome atunci si dubaiul trebuie sa aiba asa ceva.....?!
Back to top

Author Message
Cristin
Moderator
Moderator
Cristin

PostPosted: Tue Aug 05, 2008 10:03 pm    Post subject: Reply with quote

Daca tu chiar iti doresti asta eu zic sa te duci, pe urma o sa iti para rau ca nu ai incercat ...dute...iar daca spui ca ai terminat turismul si daca mai ai si o diploma ceva incerca sa iti cauti un job in domeniul hotelier incerca sa iti gasesc ceva in domeniul turismului eu zic ca iti vei gasi mult mai usor un job in acest domeniu decat in fitness..este o tara turistica totusi....
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Thu Aug 28, 2008 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

salut! din nou..am auzit ceva si as vrea sa stiu daca este adavarat sau nu.
exista companii care pt suma de 4500-5000 euro se ocupa cu obtinerea vizei de rezidenta ,deschiderea unui cont in banca,asigurari si servicii medicale ,astfel fiindu-ti mult mai usor sa obtii un job la un salariu bun (am inteles ca salariile nu sunt prea mari in principiu datorita platilor pe care abgajatorul trebuie sa le suporte pt un angajat nou ,cum ar fi rezidenta,cont bancar ,asigurari etc),si atunci astea avandu-le deja prin compania care furnizeaza aceste servicii pt cateva mii de dolari,sau euro, devine mai ușor gasirea unui job bine platit.am inteles ca de fapt tot in schimbul acestei sume tu figurezi ca si angajat al lor ,iar odata ce tu cauti alt job ,acel angajator vede ca tu esti deja angajat undeva si bebeficieazi automat de cele enumerate mai sus,astfel fiind obligat sa nu iti mai "taie" din salar...exista intradevar aceasta posibilitate ?! am inteles ca totul este legal binenteles .se merita sa faci acest lucru?
mersi ca m-ati asculatat si astept un raspuns
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Thu Aug 28, 2008 1:01 pm    Post subject: Reply with quote

prietenul de care v-am vorbit a fost chemat la mai numeroase inteviuri ,insa salariul oferit era mut prea mic pt a putea trai ok,iar cazarea oferita era f. prosta...ceva de genu 5-6 persoane intr-o singura camera.
iar la o scoala internationala,sau ceva de genu ...erau multi candidati pe un loc, si am inteles ca erau si americani care automat ar avea intaietate ,iar la alt inteviu a fost intrebat de ce religie apartine,el fiind crestin ,dupa care interviatorul a inceput sa-i vorbeasca despre religia musulmana...
el tot incearca ,insa pare descurajat ,dupa atatea obstacole: unora nu le convine nuanță pielii,altora religia sau salarii mici...si s-a gandit la varianta de care tocmai v-am zis.
zice ca odata obtinuta rezidenta el poate sa fie sponsorul meu ,insa totusi mie mi se par niste bani dati degeaba ,adica am inteles ca acum costa cam 900 de euro o viza pe 3 luni si vreo 450 pe o luna,iar pe 2 luni nu se mai poate...e teribil de mult ...
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Fri Aug 29, 2008 1:57 pm    Post subject: Reply with quote

mersi pt raspuns. totusi ,pana la urma exista asemenea comapnii,insa sunt "fantoma" fiind ceva ilegal?! sau tu nu ai auzit perfect nimc despre asa ceva?! da,de localnici stiu ...cum ca in schimbul unei sume ei vezi doamne iti cauta job pt tine...insa pritenul meu nu are incredere in acestia,zice ca poate lua teapa .
insa ,el a acolo de 2 luni si asa sustine ca stie sigur oameni care au procedat astfel,adica sa obtina rezidenta si asigurari si sanatate pt 4500-5000 euro.el zice ca se recurge la asa ceva si ca este ceva legal...eu insa l-am rugat sa nu faca inca nimic,dorind sa mai aflu si alte opinii pe aceasta tema.
nu e vorba de mine sa dau banii astia,el i da pt el pt ca noi dorim sa stam impreuna acolo,insa lui i expira viza in sept si asta ar fo o solutie buna...el sa obtina rezidenta pt ca astfel sa ma poate sponsoriza pt o o viza de 3 luni ,iar odata ajunsa acolo sa imi gasesc si eu de lucru si automat sa obtin resident visa.el se tot sfarma cum sa faca sa fie mai bine ....ideea lui e ok,insa verau sa ma asigur ca e valabila ,ca exista asa ceva.
te rog mult de tot daca poti sa verifici aceasta informatie si sa imi dai un raspuns...
am vorbit de atata timp si ne intelegm asa de bine si chair nu vreau sa pierdem ce am reusit sa stabilim pana acum.vrem sa facem cum e mai bine si pt mine si pt el pt a putea locui si sta acolo legal.
iti multumesc mult de tot.un weekend elegant sa ai! :-)
Back to top

Author Message
diana
New Member
New Member
diana

PostPosted: Tue Sep 09, 2008 3:25 pm    Post subject: Reply with quote

Buna,

Chiar este adevart? ca m-ar interesa si pe mine, va rog dati-ne mai multe amanunte.

Mutmumesc anticipat
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Tue Sep 09, 2008 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

buna! chair nu ma poate nimeni ajuta ,nu stie nimeni daca e posibil sa obtii rezidenta legal daca platesti 4500-5000 euro?! am inteles ca exista comapanii care pot face asta ,obtinand astfel rezidenta pe 3 ani,cont in banca,asigurari terapeutice si sanse mai reale de a beneficia de un job mai bine platit.
nu stiti pe nimeni care a procedat astfel?! am mai vazut=o pe diana interesata de acest subiect...
multumesc.
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Tue Sep 09, 2008 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

inca ceva,va rog.o chirie de 900 euro pe luna intr0un ap cu o camera intr-o zona linistita si curata este considerata o chirie bunicica sau mare?!
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Thu Sep 18, 2008 9:16 pm    Post subject: Reply with quote

mersi,sara.
poi,a si facut demersurile deja...sper sa iasa bine ,sincer.
in legatura cu o chirie de 900 euro pt un ap cu o camera intr-o zona buna,curata si linistita...e un pret rezonabil...sau prea scump?!
Back to top

Author Message
consuela
New Member
New Member

PostPosted: Thu Sep 18, 2008 9:19 pm    Post subject: Reply with quote

scuze...nu am observat ca mi-ai raspuns si la aceasta intrebare deja :-)
mersi...da,am auzit ca unii is cam inghesuiti .dat fiind ca o sa fiu si eu acolo...e mai bine si mai comfortabil binenteles asa...
Back to top

Author Message
Cristin
Moderator
Moderator
Cristin

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 7:06 pm    Post subject: Reply with quote

Si eu as dori sa te intreb acelas fapt Consuela, daca se poate te rugam sa ne spui si noua cum ai procedat :-)
Back to top

Reply to topic    dubai.MyForum.ro Forum Index -> DISCUTII All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum